RS-Lattiat 10 vuotta

RS-Lattiat 10 vuotta – Autotallista isompiin urakoihin

RS-Lattiat Oy täytti 10 vuotta lokakuussa 2021. Vuosien varrelle on mahtunut kohteita aina pienestä autotallin lattiasta suuriin pinnoitusurakoihin. Kasvun ovat mahdollistaneet osaavat työntekijät ja korkea työmoraali.

RS-Lattiat Oy sai alkunsa, kun silloiset työkaverit Lari Soininen ja Jussi Riipinen tulivat siihen tulokseen, että he perustavat oman firmansa. Elettiin syksyä 2011.

”Jussilla oli ollut firman perustaminen mielessä jo pidemmän aikaa ja hän sai minut puhuttua mukaan. Olimme silloin nuoria kolleja, itsekin vasta reilu parikymppinen. Usko omaan tekemiseen oli kuitenkin kova, vaikka yrittämisestä emme varsinaisesti tienneet juuri mitään”, Lari Soininen muistelee.

Soininen Lari
Toimitusjohtaja Lari Soininen

Riipinen Jussi
Työpäällikkö Jussi Riipinen

Ensimmäiset pari vuotta olivat Soinisen mukaan enemmän tai vähemmän totuttelua ja harjoittelua yrittäjän arkeen. Liikenteeseen lähdettiin autotallista – niin kuvaannollisesti kuin todellisuudessakin.

”Ensimmäinen työmaamme oli kaverin vanhempien autotallin lattian pinnoitus. Kunnollisia toimitiloja ei vielä ollut, vaan tukikohtanamme toimi 30 neliömetrin varastotila. Alkuaikoina työpäivät saattoivat venähtää kellon ympäri. Siinähän se yrittäjän arki realisoitui. Aika nopeasti kuitenkin saimme maata jalkojemme alle ja liikevaihdon kasvaessa pystyimme palkkaamaan lisää työntekijöitä.”

Kymmenen vuoden kasvun kaari

Alkuvuodet opettivat, että haasteista kyllä selviää kun niihin paneutuu tosissaan. Sen jälkeen RS-Lattioiden kasvu on ollut tasaista. Varastohuoneestakin on siirrytty ensin isompiin toimitiloihin, ja nyt vuonna 2021 yrityksellä on kokonaan omat uudet tilat. Kuluneiden kymmenen vuoden tärkein oppi on ollut hyvinvoivan ja ammattitaitoisen henkilöstön merkitys.

”Meillä on erittäin hyvä porukka, josta haluamme pitää huolta. Tässä firmassa ei ole kyse pelkästään omasta toimeentulosta, vaan me yrittäjät olemme vastuussa työntekijöidenkin hyvinvoinnista. Olemme pystyneet tarjoamaan töitä oikeille ammattilaisille ja sen myötä myös pysymään pystyssä yrityksenä nämä kymmenen vuotta”, Lari Soininen sanoo.

parkkihallin hionta

Ja hommia riittää kyllä jatkossakin. Sekä työkohteiden määrä että niiden vaatimustasot ovat kasvaneet viime vuosikymmeneltä. Lattiapinnoituksen Soininen näkee olevan kasvava ala tulevaisuudessakin, ja tämän kasvun vanavedessä ui myös RS-Lattiat.

”Tavoitteenamme on kasvaa maltillisesti toiminta-alueellamme Itä- ja Keski-Suomessa. Se vaatii kovaa työtä ja uusia rekrytointeja.

Nyt on kuitenkin aika juhlia tähänastista taivalta. Vallitsevan tilanteen vuoksi kemut pidetään omalla porukalla, suuremmat juhlat ovat luvassa myöhemmin.

”Eihän sitä kymmenen vuotta sitten uskaltanut ajatellakaan näin pitkälle. Mutta sitten taas taaksepäin katsoessa tuntuu, että ihan äskenhän sitä vasta aloitettiin. Se kertoo siitä, että töitä on riittänyt, ja se taas ei olisi ollut mahdollista ilman nykyisiä ja entisiä työntekijöitä, yhteistyökumppaneita ja asiakkaita. Heille kuuluu suurin kiitos”, Lari Soininen päättää.