Plaano-pumppaus ja lattian tasoitus

Plaano-pumppaus ja lattian tasoitus tulevat tarpeeseen yleensä silloin, kun tasaisuusvaatimukset eivät vanhan pohjan osalta täyty.

Esimerkiksi vanhat pinnoitteet on poistettu, pinta on epätasainen normaalin kulumisen seurauksena tai jos asennettava pinta sen vaatii.

Teollisuuteen valitaan joko pinnoitettava tasoite tai suoraan lopullinen tasoitepinta, joka kestää kovaa käyttöä.

Myös lämpölattiat eli lattialämmityksen asentaminen vaatii tasoitepumppauksen, jotta lämpöputket saadaan tasoitepumppauksella upotetuksi lattiaan.

Ajan ja rahan säästöä

Toteutamme tasoituksia sekä yksityishenkilöille että suurempiin kohteisiin. Tasoitteiden ansiosta saadaan toimivat lattiat pienillä kustannuksilla. Lattian tasoitus ja plaano-pumppaukset mahdollistavat sen, että vanhaa betonilattiaa ei tarvitse kokonaan poistaa, vaan uusi lattia voidaan tehdä vanhan päälle. Näin säästetään sekä aikaa että rahaa.

Myös kovabetonista valmistetuissa parkkihalleissa betonin päälle voidaan tehdä pumppaus. Pumppupinta hiotaan ja käsitellään, jolloin parkkihalliin saadaan kestävä ja edullisesti toteutettu lattianpinta.

Kohteeseen sopiva plaano-tasoite

Plaano on itsestäänsiliävä vähintään 5mm paksu tasoitekerros. Materiaali voi olla

  • sementtipohjainen
  • kuituvahvistettu sementtipohjainen
  • kipsipohjainen
  • hybridi

Koska materiaali itsessään tasoittuu, tarvittavat kaadot tehdään muilla materiaaleilla.

Lattian tasoituksen materiaali on tärkeä valita kohteen tarpeiden, kuten lopullisen pintamateriaalin mukaan. Materiaalin valintaan vaikuttaa myös se, miten paksu pinta kohteeseen tarvitaan.

Esimerkiksi lattiamattojen alle täytyy valita matala-alkalinen tasoite. Jo 5 millimetrin paksuinen kerros matala-alkalista tasoitetta estää lattiapäällysteessä ja liimassa olevia orgaanisia aineita hajoamasta haitallisiksi päästöiksi.

Muita materiaalin valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat:

  • loppupinta
  • käyttötarkoitus
  • loppupinnan kovuusvaatimukset
  • kerroksen paksuus

Meillä on vahva kokemus lattian tasoituksesta ja plaano-tasoitteista. Pystymme neuvomaan juuri oikean materiaalin valinnassa kuhunkin kohteeseen ja toteuttamaan tasoituksen laadukkaasti.

Esimerkkejä plaano-pumppauksista ja tasoitustöistä

Asiakkaidemme kokemuksia

Lue Autoklinikan kokemus tasoitepumppauksesta

Yhteydenotto

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.