Epoksilattia on kestävä ja helppohoitoinen

Epoksi on erittäin hyvä valinta lattiamateriaaliksi, kun tarvitaan saumaton ja tiivis pinta. Epoksilattia kestää hyvin mekaanista rasitusta sekä erilaisia kemikaaleja, kuten öljyjä. Lisäksi se on helppo pitää puhtaana. Tämän vuoksi hyvin moni asiakkaamme valitsee epoksin.

Epoksilattia sopii sekä uusiin että saneerauskohteisiin. Saneerauksen yhteydessä epoksilattian teko vaatii hyvät pohjatyöt. Tarvittaessa vanha epoksilattia voidaan päivittää uudella lattiapinnoitteella.

Epoksille sopivia käyttökohteita ovat muun muassa:

• hallit
• metsä-, metalli-, paperiteollisuus
• autokorjaamot
• myymälät
• varastot
• julkiset tilat
• veden- ja jätevedenpuhdistamot

Epoksilattian materiaalin valitseminen

Yleensä epoksilattian materiaali on itsestään siliävää ja tällaista materiaalia käytämme esimerkiksi teollisuudessa ja autokorjaamoilla. Epoksihiertomassassa on mukana kiveä. Massa hierretään ja liipataan lattiaan käsin. Tällainen massa sopii parhaiten elintarviketeollisuuteen ja suurtalouskeittiöihin, sillä 4 millimetrin paksuinen massa kestää erittäin hyvin rasitusta ja lämpötilanvaihteluita.

Antistaattinen tai ESD (Electro Static Discharge) -lattia sopii puhdastiloihin, kuten lääketeollisuuteen, tai elektroniikkateollisuuteen. Antistaattista tai ESD-lattiaa tarvitaan yleensä sellaisissa tiloissa, joissa staattisista sähkövarauksista, kuten hankaussähköstä, aiheutuva kipinöinti voi aiheuttaa räjähdys− tai tulipalovaaran. Lattia johtaa sähköä ja on maadoitettu, mikä mahdollistaa sähkövarausten purkautumisen maahan.

Vesihöyryn läpäisevää epoksi lattiapinnoitetta käytetään puolestaan esimerkiksi pohjakerroksissa, luolissa tai muissa maanvaraisissa lattioissa, joissa lattialta vaaditaan hengittävyyttä.

Epoksilattian asentaminen

Epoksilattian hinta määräytyy lattiamateriaalin, tarvittavien pohjatöiden ja neliömäärän mukaan.

Lattian pinnoitus kestää aina vähintään kaksi päivää. Epoksi itsessään kuivaa nopeimmillaan yhdessä päivässä. Ensimmäisenä päivänä teemme pohjatöinä timanttihionnan tai sinkopuhalluksen. Imuroimme pohjan huolellisesti ja pohjustamme sen, minkä jälkeen lattia voidaan seuraavana päivänä pinnoittaa.

Epoksipinnoite sekoitetaan erillisessä astiassa, kaadetaan lattialle ja levitetään lastalla haluttuun paksuuteen. Kevyemmin liikennöidyssä tilassa riittää maalattu epoksilattia – 1 millimetrin paksuus. Keskiraskaan ja raskaan kulutuksen tiloissa paksuuden on hyvä olla 2–4 mm.
Lattia kuivuu hyvissä lämpötilaoloissa päivässä kestämään kevyttä kävelyä. Suosittelemme kuitenkin, että pinnan kannattaa antaa kuivua muutaman päivän ajan, jotta lopputulos on paras mahdollinen.

Epoksi lisää käytettävyyttä ja työturvallisuutta

Epoksilattian väri voidaan valita lähes kaikista RAL-värikartan sävyistä. Varastoväreinä meiltä löytyy erilaisia perusharmaita.

Värin valinta vaikuttaa koko tilan olemukseen ja valoisuuteen. Siksi neuvomme mielellämme myös värin valinnassa. Vaaleanharmaa tuo tilaan hyvin valoa. Toisaalta väreillä voidaan luoda tarvittavaa kontrastia, maalata lattiaan eri toiminnoille rajattuja tiloja tai tehdä esimerkiksi työturvallisuutta lisäävä suojatie ja kävelyreittejä. Hiutaleilla lattiaan saadaan elävyyttä ja näyttävyyttä.

Toinen työturvallisuutta lisäävä tekijä on liukkauden esto. Tarvittaessa voimme karhentaa epoksilattian pintaa esimerkiksi ovien edestä. On kuitenkin syytä ottaa huomioon, että karhennus hankaloittaa siivousta. Siksi suunnittelemme pinnat yhdessä asiakkaamme kanssa jokaisen kohteen tarpeet huomioon ottaen.

Kuulostaako epoksilattia hyvältä vaihtoehdolta kohteeseesi?

Ota yhteyttä asiantuntijaamme ja katsotaan yhdessä asiaa. Voit soittaa Larille numeroon 040 748 1100 tai lähettää viestiä lomakkeella.

Esimerkkejä toteuttamistamme epoksipinnoituksista

Muun muassa näihin kohteisiin olemme tehneet epoksilattioita:

  • Jyväskylän ja Joensuun keskussairaala
  • Feelia Oy, Pyhäntä
  • Escamar Seafood, Kuopio
  • Vuokatti Areena, Vuokatti
  • Autoklinikat, Varkaus ja Joensuu
  • Mikkelin ja Suonenjoen jätevedenpuhdistamot
  • Riikinvoima, Leppävirta
  • Berner Oy, Heinävesi

“Yhteistyömme aikana tehtaallemme on tehty iso layout-muutos ja lattiapinnat uusittu. Projektin aikataulu oli tiukka, sillä tehtaan piti pysyä toiminnassa, mutta RS-lattiat pystyi tekemään hommia myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Projekteja on ollut ilo vetää, kun niitä on tekemässä joustava porukka.”

Mika Varonen, projekti-insinööri, Abloy Oy

”Lattioiden pinnoituksen kohteet ovat vaihdelleet kohdallamme paljon, erilaisista pesutiloista autotalleihin ja koulutiloihin saakka. Yhteistyö RS-lattioiden kanssa on toiminut hyvin: olemme saaneet aina sen mitä olemme tilanneetkin.” 

Petri Varis, kiinteistörakennusmestari, Pihtiputaan kunta

”Olemme tehneet yhteistyötä siitä lähtien, kun RS-lattiat aloitti toimintansa. Olemme todella tyytyväisiä työskentelyyn: voimme luottaa sovittujen asioiden hoituvan laadukkaasti ja aikataulussa pysyen.”

Kari Lappalainen, toimitusjohtaja, Lapra Oy

Tutustu RS-Lattioiden Lariin:

Soininen Lari

Lari Soininen
Toimitusjohtaja
Puh. 040 748 1100
lari.soininen@rs-lattiat.com

Yhteydenotto

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.