Akryylibetoni kestää kulutusta

Akryylibetoni on hyvä ratkaisu, kun tarvitaan korkealaatuista lattiaa, joka kestää kovaa mekaanista ja kemiallista kulutusta. Akryylilattian normaali kerrosvahvuus on noin 4 millimetriä, lämmön rasittamille alueille suosittelemme 6 millimetrin kerrosvahvuutta.

Akryylibetonista muodostuu saumaton ja tiivis pinta, joka kestää kosteutta ja vettä. Akryylilattia on myös helposti pestävä ja hygieeninen.

Akryylibetonin asennus on nopeaa

Akryylin valintaan vaikuttaa usein se, että lattian saa käyttöön nopeasti. Akryylibetoni on nopea asentaa ja se myös kuivuu nopeasti. Erityisesti tätä ominaisuutta arvostetaan ammattilaisten keittiöissä. Olemme korjanneet ravintoloiden keittiöiden lattioita yön aikana, ja jo seuraavana aamuna keittiö on ollut jälleen valmis käyttöön.

Lattiapinnoite voidaan myös asentaa alhaisissa lämpötiloissa, mikä helpottaa korjauksia ulkotiloissa.

Akryylibetoni sopii erinomaisesti seuraaviin kohteisiin:

  • elintarviketeollisuus
  • prosessiteollisuus
  • suurkeittiöt
  • pesulat
  • lastauslaiturit
  • jätekatokset
  • varastotilat

Akryylilattian karheus tarpeen mukaan

Pinnan karheus voidaan valita tarpeen mukaan. Karheudella estetään liukastumista ja parannetaan näin työturvallisuutta. Kuivissa elintarviketiloissa paras on sileä pinta, joka on myös helpoin pestä.

Esimerkiksi ravintolan keittiöön valitaan yleensä keskikarkea pinta. Se saadaan lattiaa tehdessä laittamalla pintaan 0.1–0,6-millistä kvartsihiekkaa tai lasikuulaa ja lakkaamalla näiden päältä.

Ulkotiloissa voidaan käyttää kaikista karheinta pintaa, joka saadaan käyttämällä pinnassa 0,7–1,2-millistä värihiekkaa.

Karhennus voi kulua kovassa käytössä, mutta se voidaan tehdä uudelleen pintalakkaamalla kuluneet kohdat. Koko lattiaa ei silloin tarvitse uusia.

Tarjoamme useita värivaihtoehtoja

Akryylibetonin värivaihtoehdot vaihtelevat mustasta valkoiseen ja sinisestä punaiseen. Pohjaväri syntyy sekoittamalla erilaisia silikaatti- tai polyuretaanivärjättyjä hiekkoja. Värjätyillä hiekkarakeilla pintaan saadaan erilaisia tehosteita.

Käytämme akryylipinnoitusmenetelmiin korkealaatuisia akryylisideaineita.

Akryylibetonin asennus vaatii asentajilta vahvaa ammattitaitoa, koska kuivuminen tapahtuu nopeasti. Meillä on yli 100 000 neliön kokemus ja vahva ammattitaito myös akryylibetonin asentamisesta.

Akryylilattian haasteet

Akryylien ongelmana voidaan pitää voimakasta hajua asennuksen aikana. Hajuhaitat saadaan tekoaikana ohjattua tiloista ulos hyvin tehdyllä alipaineistuksella sekä osastoinnilla.

Sopivaa pinnoitusmateriaalia valitessa kannattaa myös huomata, että akryylipinnoite ei kestä liuottimia kovinkaan hyvin. Paremmin liuottimia kestäviä pinnoitteita ovat esimerkiksi Ucrete ja epoksi.  

”RS-lattiat on tehnyt meille lattioiden erikoispinnoituksia laitoskeittiöistä märkätiloihin. Lattioiden pinnoittaminen liittyy yleensä viimeistelyvaiheeseen, jolloin kohteissa on usein kiire. Yhteistyöstä ja aikatauluista on pystytty kuitenkin sopimaan aina joustavasti. RS-lattiat on meille hyvä ja luotettava yhteistyökumppani.”

Rauno Suomalainen, työmaapäällikkö, Savonlinnan Saneerauspalvelu Oy

Esimerkkejä tekemistämme akryylibetonipinnoituksista:

Ota yhteyttä, neuvomme mielellämme ja tulemme tekemään teille kestävät akryylibetonilattiat!

Yhteydenotto

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.