Lattiapinnoitus ja massalattiaurakointi

Millainen lattiapinnoitus teille tarvitaan? Toteutamme lujalla ammattitaidolla lattiapinnoituksia erilaisia käyttötarpeisiin – kovassa käytössä olevista julkisista tiloista herkkiin elektroniikka- ja IT-alan sekä elintarviketeollisuuden tarpeisiin. Neuvomme parhaan mahdollisen lattiaratkaisun valitsemisessa ja lattiapinnoituksen toteutuksessa. Tutustu eri lattiaratkaisuihin ja ota yhteyttä.

Valitse sopiva lattiapinnoitusratkaisu:

Lattiapinnoitus epoksilla

Epoksilattia on kestävä ja helppohoitoinen lattiapinnoite. Epoksi on hyvä lattiapinnoituksen materiaali, jos lattian pitää olla saumaton, tiivis ja kestää sekä mekaanista rasitusta että kemikaaleja. Epoksia käytetään yleisimmin teollisuudessa.

Epoksilattian materiaali voi olla joko itsestään siliävää tai siinä voidaan käyttää epoksihiertomassaa. Antistaattinen tai ESD-lattia sopii tiloihin, joissa esimerkiksi staattinen sähkövaraus voi aiheuttaa räjähdys- tai tulipalovaaran. Jos on riski, että alustasta nousee kosteutta, vesihöyryä läpäisevä epoksi on hyvä materiaalivalinta, jolla vältetään kosteuden aiheuttamat ongelmat.

Epoksilattian hinta  riippuu siitä, millainen lattiamateriaali valitaan, millaisia pohjatöitä tarvitaan ja kuinka suuri alue pinnoitetaan.

Lattiapinnoitus Ucretella

Ucrete on maailman kestävin lattiapinnoite. Se on Ucrete-polyuretaanihartsijärjestelmään pohjautuva pinnoite, joka kestää sekä kovaa kulutusta että iskuja. 

Ucrete on käyttökelpoinen esimerkiksi elintarvike-, juoma-, lääke- ja kemianteollisuudessa sekä suurtalouskeittiöissä. Lattiapinnoite kestää jopa 150-asteisia vesiroiskeita, kemikaaleja, happoja ja liuottimia.

Lattiapinnoitus akryylibetonilla

Akryylibetoni on hyvä valinta, kun lattiapinnoituksen pitää olla nopeaa. Akryylibetoni on nopeasti asennettava lattiapinnoite, joka myös kuivuu päivässä. Se muodostaa saumattoman ja tiiviin pinnan, joka kestää kosteutta ja vettä.

Akryylilattian etuna on myös se, että se on hygieeninen ja helposti pestävä. 

Lattiapinnoitteen karheus voidaan valita tarpeen mukaan. Karheudella estetään liukastumista ja parannetaan näin työturvallisuutta. 

Lattianpinnoitus onnistuu myös alhaisissa lämpötiloissa, mikä helpottaa korjauksia ulkotiloissa.

Akryylibetonin väri vaihtelee mustasta valkoiseen ja sinisestä punaiseen. Se saadaan sekoittamalla erilaisia silikaatti- tai polyuretaanivärjättyjä hiekkoja. Värjätyt hiekkarakeet tuovat pintaan tehostekuviot. 

Lattiapinnoitus Comfort-pinnoitteella

Comfort-lattia on nimensä mukaisesti miellyttävä jalkojen alla. Syynä on se, että lattiapinnoitteessa on jonkin verran elastisuutta ja sen pinta tuntuu mukavan mattamaiselta. Comfort-pinnoitetta käytetään mm. sairaaloissa, päiväkodeissa, kouluissa ja toimistoissa.

Sisätiloihin tarkoitettu Comfort-lattia on kestävä ja saumaton. Tarvittaessa lattiaan saadaan näyttävyyttä eri väreillä, hiutaleilla tai kuvioinnilla. Comfort-lattia sopii myös valoisiin tiloihin, sillä se ei värjäänny UV-valon vaikutuksesta. 

Lattiapinnoitus Comfortilla kestää noin kolme päivää.

Polyuretaani ja elastomeerit

Polyuretaani ja elastomeerit muodostavat saumattoman ja vesitiiviin lattiapinnoitteen.

Käyttökohteita polyuretaanille ja elastomeereille ovat esimerkiksi:

 • IV-konehuoneet
 • lämmönjakohuoneet

Epoksihiertomassa

Epoksihiertomassa on epoksia kovempi ja kestävämpi pinnoite. Lattia kestää kovaa kulutusta ja iskuja, vesirasitusta sekä vahvoja kemikaaleja ja pesuaineita. Epoksihiertomassalattialla on erittäin hyvä mekaaninen ja kemiallinen kestävyys sekä se on hygieeninen.

Käyttökohteita epoksihiertomassalle ovat esimerkiksi:

 • suurtalouskeittiöt
 • panimot
 • elintarviketeollisuus
 • katsastusasemat
 • suurkonehallit

Haitta-ainekapseloinnit

Kapseloimalla haitta-aineita sisältävät rakennusmateriaalit, epäpuhtaudet eivät pääse leviämään hengitysilmaan ja sisäilmaongelmat saadaan kuriin. Kapselointiaineilla voidaan eristää seuraavia haitta-aineita:

 • VOC-yhdisteet
 • PAH-yhdisteet
 • PCB-yhdisteet
 • asbesti
 • kaseiini
 • radon
 • mikrobit

Kapselointiaine on turvallinen, vähäpäästöinen ja liuotteeton.

”Lattioiden pinnoituksen kohteet ovat vaihdelleet kohdallamme paljon, erilaisista pesutiloista autotalleihin ja koulutiloihin saakka. Yhteistyö RS-lattioiden kanssa on toiminut hyvin: olemme saaneet aina sen mitä olemme tilanneetkin.” 

Petri Varis, kiinteistörakennusmestari, Pihtiputaan kunta

”Olemme tehneet yhteistyötä siitä lähtien, kun RS-lattiat aloitti toimintansa. Olemme todella tyytyväisiä työskentelyyn: voimme luottaa sovittujen asioiden hoituvan laadukkaasti ja aikataulussa pysyen.”

Kari Lappalainen, toimitusjohtaja, Lapra Oy

Yhteydenotto

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.