Kokemuksia meistä: Kalavapriikki

Ucrete vakuutti Kalavapriikin kalanjalostustiloissa

Meillä on nyt meneillään tuotantotilojen kaikkien lattioiden vaihtaminen Ucretelle.

Tuotantopäällikkö Sami Laine, Kalavapriikki

Kalavapriikin Sami Laine työntää savustettuja kaloja Ucrete-lattialla.

Meillä Kalavapriikilla on Pienen Neulamäen alueella vuonna 2016 valmistunut tehdas, jossa on tuotantotiloja noin 3 000 neliömetriä.

Kalanjalostus vaatii toimintatiloilta paljon. Meille tulee toisesta päästä kokonainen kala ja se lähtee toisesta päästä eri tavoilla käsiteltynä.

Käsittelemme, fileroimme ja kypsennämme kaloja. Lattialle tippuu kalanrasvaa, käsittelyssä lattialle pärskyy vettä ja jäätä, joten lattian täytyy olla helposti pestävä eikä siitä saa tulla liukas.

Savulassa on 15 astetta lämmintä, kylmimmät tilat ovat nollassa, jolloin lattiapinnoitteen täytyy olla sopiva monenlaiseen lämpötilaan.

Lisäksi tuotantotiloissa kuljetetaan savustusvaunuja ja siirretään pumppukärryillä 500 kilon painoisia kalamollia, mikä on rikkonut lattian.

Ucrete tuo selkeitä hyötyjä

Alun perin tuotantotiloihin laitettiin akryylilattia. Näin jälkikäteen ajateltuna se ei ollut välttämättä paras mahdollinen, sillä pinnoite ei tarttunut pohjaan kunnolla eikä se ole kestänyt kulutusta.

Pari, kolme vuotta sitten otimme ensimmäistä kertaa yhteyttä RS-Lattioihin ja tilasimme heiltä korjauksia lattiaan. Halusimme silloin akryylikorjausta, mutta meille ehdotettiin vaihtoehdoksi Ucretea. Samalla he tekivät meille Ucretella neliön kokoisen testipaikkauksen savustusuunin eteen, kulutukseltaan kaikista pahimpaan kohtaan. Tuohon paikkakohtaan ei ole tullut naarmun naarmua!

Ei siis ole ihme, että meillä on nyt meneillään tuotantotilojen kaikkien lattioiden vaihtaminen Ucretelle. Pari viikkoa sitten tehtiin ensimmäiset kaksi huonetta, parin viikon päästä tehdään seuraavat kaksi tilaa.

Uskon, että Ucrete on kannattava valinta, vaikka se onkin vähän akryylia kalliimpi. Se on kestävä eikä lattiasta enää murru paloja. Murtuvasta lattiasta on ollut paljon haittaa. Se hankaloittaa työtä ja mureneminen on myös työturvallisuusriski. Lisäksi hygieniariski kasvaa, jos lattian rakenteeseen pääsee kosteutta.

Kalavapriikin ja RS-Lattioiden yhteistyö toimii

Meille on todella kätevää, että RS-Lattiat on voinut tehdä nämä viikonlopputöinä. Lopetamme työt torstaina, perjantaista sunnuntaihin tiloihin vaihdetaan Ucrete. Maanantaina pääsemme jatkamaan tuotantoa, emmekä ole joutuneet pitämään pitkiä taukoja tuotannossa.

Arvostan sitä, että aikataulut ovat pitäneet. Yhteistyö Riipisen Jussin kanssa on sujunut hyvin. Hän tulee paikan päälle, katsotaan tilanne ja sovitaan korjauksen päivämäärät. Myös tarjoukset ovat tulleet nopeasti.

Työmiehiäkin pitää kehua. Porukka on todella mukavaa ja ammattitaitoista. Savolaisia herrasmiehiä, jotka eivät turhia vatuloi ja tekevät laadukasta työtä.

Kalavapriikki

Vuonna 2007 perustettu Kalavapriikki on kuopiolainen kalanjalostusyritys, joka työllistää noin 45 henkilöä. Kalavapriikin vahvuuksia ovat kotimainen käsityö, osaava henkilöstö sekä energiatehokkaasti ja vastuullisesti maittavaksi muotoiltu tuoteperhe, jota myydään Kalaonni-tuotemerkillä.

Tutustu yritykseen: https://www.kalaonni.fi

Yhteydenotto

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.