Kokemuksia meistä: Karelian Lihajaloste Oy

Lattianpinnoitusta pitkäaikaisella yhteistyöllä

Pitkäaikainen yhteistyö helpottaa elämää, kun ei tarvitse aina opettaa uusia ihmisiä talon tavoille ja toimintaan. Luotan RS-Lattioiden miehiin täysin.

Toimitusjohtaja Sami Puustinen, Karelian Lihajaloste Oy
Karelian Lihajalosteen Sami Puustinen ja RS-Lattioiden Jussi Riipinen.

Karelian Lihajaloste on yli 30-vuotias makkaratalo. Yhteistyömme RS-Lattioiden kanssa alkoi reilu kymmenen vuotta sitten.

Yhteistyö edellisen lattiantekijän kanssa ei oikein sujunut. Saimme silloin vinkin tällaisesta firmasta kuin RS-Lattiat. Riipisen Jussi tuli sitten käymään täällä ja homma alkoi heti luistaa hyvin.

Silloin vanhempani olivat vielä mukana yritystoiminnassa. Vuonna 2017 vastuu siirtyi minulle ja helppo yhteistyö RS-Lattioiden kanssa on jatkunut.

Kulutuksenkesto, hygienia ja työturvallisuus tärkeitä

Meidän tehtaassa on noin 3500 neliötä lattiapinta-alaa. Elintarviketeollisuuden materiaaleissa täytyy huomioida toimialan erityistarpeet. Lattiapinnoitteen pitää kestää kulutuksen, hygienian ja työturvallisuuden aiheuttamat haasteet.

Makkarakärry painaa 800 kiloa ja siinä on pienet pyörät, joten lattiaan kohdistuu kovaa kulutusta ja hankausta. Lisäksi hyvä hygienia on tärkeää, joten lattiapinnan täytyy kestää pesuaineiden käyttöä. Eikä lattiasta saa tulla pesun jälkeen liukasta.

Akryyli ja epoksihiertomassa vaihtui Ucreteen

Meidän aiempi Ylämyllyllä toimiva tehdas paloi vuonna 2006 ja nykyinen on rakennettu vuonna 2007. Aikanaan tänne on laitettu akryylipinnoitetta ja epoksihiertomassaa lattioihin. Se kesti näissä oloissa aina parisen vuotta ja sen jälkeen pinnoite piti vaihtaa.

Jussi suositteli meille heti Ucretea. Hänen mukaansa se olisi paras vaihtoehto meidän olosuhteisiin. Kokeiltiin ensin yhteen kohteeseen ja sillä ollaan jatkettu aina, kun on tarvinnut lisää lattianpinnoitusta. Eihän se halpaa ole, mutta kestänyt pisimmillään nyt jo kymmenen vuotta.

Oman työn jatkuvuus turvattu

Kyllä huomaa, että RS-Lattioilla on hyvä tatsi elintarvikealan tarpeisiin. Luotan Jussin asiantuntemukseensa materiaaliasioissa. Hänelle voi aina soittaa ja kommunikaatio toimii.

RS-Lattioiden miehet ovat aina tehneet, mitä ovat luvanneet, ja siihen aikatauluun, mikä on sovittu. Porukka on mukavaa ja rentoa, heidän kanssaan on helppo työskennellä.

Teemme tehtaalla maanantaista perjantaihin aamuvuoroa. Meille on tärkeää, että jätkät ovat voineet tehdä hommia viikonloppuna ja maanantaina olemme voineet jatkaa omaa työtämme.

Huoletonta yhteistyötä

Kyllähän tällainen pitkäaikainen yhteistyö helpottaa elämää, kun ei tarvitse aina opettaa uusia ihmisiä talon tavoille ja toimintaan.

Luotan RS-Lattioiden miehiin täysin. Voin huoletta lähteä perjantaina töistä ja maanantaina lattia on taas kunnossa. Työmaalla ei tarvitse käydä tarkistamassa, sujuuko hommat, mutta kahvit kyllä saatan käydä juomassa heidän kanssaan.

Yritys:

Karelian Lihajaloste Oy aloitti toimintansa toukokuussa 1990. Noin 20 henkilöä työllistävä yritys toimii Liperin Ylämyllyllä. Karelian Lihajaloste on Suomen suurin pizzasuikaleiden valmistaja, ja yritys käsittelee vuosittain noin 1,9 miljoonaa kiloa lihaa.

Tutustu yritykseen https://www.karelianlihajaloste.fi/