Ucrete kasvattaa suosiotaan – ja syystä!

Etusivu » Blogi » Ucrete kasvattaa suosiotaan – ja syystä!

Ucreten suosio lattianpinnoituksen materiaalina on noussut viime aikoina. Aiemmin suosittu akryyli tai hiertoepoksi on vaihtunut monissa suurtalouskeittiöissä ja elintarviketehtaissa Ucreteen tai muuhun polyuretaanisementtipohjaiseen pinnoitteeseen..

Tämä on hyvä kehityssuunta. Ucrete on erittäin kestävä lattiamateriaali. Vaikka se on materiaalina laittaessa hieman kalliimpi, ovat Ucreten ominaisuudet selkeästi paremmat. Lattiaakin kannattaa ajatella koko sen elinkaaren kannalta.

Erityisesti käyttäjiä miellyttää Ucreten kestävyys. Esimerkiksi yli kymmenen vuotta sitten etikkahappotehtaaseen asennettu Ucrete-pinnoite on edelleen hyvässä kunnossa. Lue Bernerin kokemuksia referenssistämme.  

Käytännössä Ucrete on myös huoltovapaa. Tämä säästää kustannuksia, sillä tuotantoa ei tarvitse katkaista pinnoitteen korjauksen tai uusimisen vuoksi. Esimerkiksi suurkeittiössä akryylipinnoitus vaatii lakkauksen vähintään viiden vuoden välein.

Ucrete kestää hyvin alustan kosteutta

Toinen erittäin tärkeä ominaisuus Ucretessa on sen tarttuvuus myös kosteisiin alustoihin. Vuosikymmenien kokemus on osoittanut, että tehtaissa on usein kosteutta vanhan pinnoitteen alla.

Ucrete kestää alustan kosteuden, sillä sen tartunta kyky on erinomainen. Esimerkiksi akryyli kestää huonosti pinnan alla olevaa kosteutta.

Erityisesti elintarviketeollisuudelle tärkeää on myös Ucreten hygieenisyys. Tutkimukset ovat osoittaneet, etteivät Ucrete-pinnoitteet tue biologista kasvua.

Nopea mutta rauhallinen Ucreten asennus

Yksi Ucrete-materiaalin valteista on sen nopea asennus, tiloja pääsee käyttämään pian uudestaan. Toisaalta nopea kovettuminen vaatii asentajalta aivan erityistä ammattitaitoa. Ja onhan se niinkin, että mitä enemmän tiettyä materiaalia käyttää, sitä paremmin sen käyttäytymisen oppii.

Vuosien mittaan olemme huomanneet, että asentamisessa pitää olla nopea mutta rauhallinen. Sillä tavalla olemme tehneet lattioita, joista ei ole tarvinnut reklamoida.

Välillä olemme tehneet malliksi jonkin pienen alueen tai tilan pinnoituksen Ucretella muun korjauksen ohessa. Nämä mallilattiat ovat olleet niin vakuuttavia, että asiakkaamme ovat halunneet lisää yhtä hyvin toimivia lattioita.

Luotamme Ucrete UD200:an

Käytämme pääasiassa Ucrete UD200 -materiaalia. Se kuuluu M1-päästöluokkaan eli se hajuton ja päästötön. Saneerauskohteissa tästä on se hyöty, ettei lattian asentaminen estä muiden töiden tekemistä lähistöllä.

Ucretepinnoitteen paksuus riippuu pääasiassa lämpötilan asettamista vaatimuksista. Mitä paksumpi kerros on, sitä paremmin se kestää lämpöshokkia.

Esimerkiksi suurtalouskeittiöissä peruspaksuus on 6 millimetriä, mutta patojen ympäristössä paksuutta tarvitaan 9 milliä.

Kaikista paksuin 12 millimetrin kerros asennetaan paikkoihin, joissa pinnoite altistuu kemikaaliroiskeille. Esimerkiksi happopesupaikalla 12 millin kerros kestää paremmin ja pidempään.

Tarvitaanko teillä lattiaan nopeasti asennettavaa ja äärimmäisen kestävää Ucrete-pinnoitetta? Ota yhteyttä ja katsotaan, millainen lattia teille parhaiten sopii!

”Halusimme siirtyä Ucrete-pinnoitettuihin lattioihin muutama vuosi sitten ja RS-lattioilta löytyi tähän liittyen paljon osaamista. Olemme olleet tyytyväisiä tuotteeseen sekä palveluun: mukana on hyvät tekijät! Meille tärkeintä on, että sovitut aikataulut pitävät ja työn jälki on huolellista.”

Juho Vaissi, yrittäjä, Vaissi Oy

”Elintarviketehtaallamme on tehty lattioiden pinnoituksia ja paikkauksia yhteistyössä RS-lattioiden kanssa jo kymmenisen vuotta. Kaikki on toiminut kokonaisvaltaisesti hyvin: sovitut asiat on hoidettu, työn laatu on erinomaista ja hinnat kohdillaan.”

Sami Puustinen, toimitusjohtaja, Karelian lihajaloste