Epoksilattia kestää kovaa rasitusta ja on helppo huoltaa

Etusivu » Blogi » Epoksilattia kestää kovaa rasitusta ja on helppo huoltaa

Epoksilattian suosio on säilynyt tasaisena. Teemme vuosittain yli 10 000 neliötä epoksilattiaa. Syyt on helppo löytää, sillä asiakkaillamme on hyviä kokemuksia epoksilattiasta. Itsestään siliävä epoksi on asiakkaalle edullinen valinta. Lisäksi se kestää hyvin mekaanista rasitusta ja erilaisia kemikaaleja.

Epoksi on myös nopea asentaa, eikä isonkaan alueen pinnoittamisessa mene pitkää aikaa. Näin tilat saadaan heti käyttöön eikä tuotannon tai toiminnan katko venyt pitkäksi, mikä lisää valinnan edullisuutta tilaajan kannalta.

Epoksi on turvallinen korvaaja lattiamatolle

Usein epoksipinnoite tulee aiemman lattiamaton tilalle. Olemme ratkoneet useiden julkisten ja teollisuuskohteiden sisäilmaongelmia vaihtamalla lattiamatot epoksipinnoitteeseen.

Maton ongelmana on, että se on rakenteeltaan tiivis. Jos alla olevassa betonissa on kosteutta, se vaikuttaa pehmentävästi matossa käytettäviin liimoihin ja liimoista vapautuu erilaisia kemikaalipäästöjä ilmaan. Näin käyttäjille aiheutuu sisäilmasta erilaisia oireita.

Epoksipinnoitteessa ei käytetä minkäänlaisia liimoja, joten vastaavaa ongelmaa ei pääse syntymään.

Käyttämällä ns. kosteanbetonin primereita epoksipinnoitteen voi myös rakentamisvaiheessa laittaa kosteamman betonin päälle. Tämä ominaisuus on tärkeä etu rakennustyömaiden kiireessä.

Epoksilattia kuivasirotepinnan sijaan

Epoksilattian laittaminen korjauskohteisiin kannattaa monissa tapauksissa. Monissa teollisuuden kohteissa on aiemmin käytetty esimerkiksi kuivasirotelattiaa, jossa märkään betoniin on tehty sirotepinta.

Tällainen lattiapinnoite ei kuitenkaan ole paras esimerkiksi tiloissa, joissa käsitellään öljyjä, sillä öljy imeytyy kuivasirotepintaan eikä sitä saa puhtaaksi.

Epoksipinnoitteen etuna kuivasirotepintaan on helppo puhtaanapito. Tilat näyttävät siistimmiltä eikä rakenteessa ole ylimääräisiä aineita.

Hygienia paranee laattojen vaihtuessa epoksiin

Kolmas epoksilla helposti korjattava lattiamateriaali on laattalattia. Laattalattioissa ongelmaksi muodostuvat usein saumat, joiden puhtaana pitäminen on hankalaa. Myös laattojen materiaali voi olla sellainen, että puhtaanapidon kanssa syntyy ongelmia.

Kun laattalattian tilalle laitetaan saumaton epoksipinnoite, on lattian puhtaanapito huomattavasti aiempaa helpompaa.

Epoksipinnoite ei sulje kosteutta rakenteisiin

Vesihöyryä läpäisevä epoksipinnoite sopii hyvin myös maavaraisiin kellarilattioihin, joista nousee kosteutta. Epoksista ei haihdu haitallisia kemikaaleja.

Kellaritiloissa täytyy toki pitää huolta hyvästä ilmanvaihdosta, jotta ilmassa oleva kosteus saadaan poistettua sisätiloista.

Oikea pinnoite oikeaan lattiaan

Meillä on vahva kokemus erilaisista lattiapintojen korjauksista – mikä toimii ja mikä ei. Saat meiltä asiantuntevia neuvoja jo korjauksen suunnitteluvaiheessa.

Oikean materiaalin valinta on tärkeä osa korjausta. Kun lattiamateriaali on oikea, ei käyttökokemuksen, kestävyyden, kustannusten, hygienian tai työturvallisuuden kanssa tule yllättäviä ongelmia.

Ota meihin yhteyttä ja laitetaan teillekin lattiat kuntoon ammattitaidolla!

“Yhteistyömme aikana tehtaallemme on tehty iso layout-muutos ja lattiapinnat uusittu. Projektin aikataulu oli tiukka, sillä tehtaan piti pysyä toiminnassa, mutta RS-lattiat pystyi tekemään hommia myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Projekteja on ollut ilo vetää, kun niitä on tekemässä joustava porukka.”

Mika Varonen, projekti-insinööri, Abloy Oy